Lønoutsourcing

Hvad er feriepenge?

Feriepenge eller feriegodtgørelse som det korrekt hedder, er et tillæg, der gør det muligt for dig at holde ferie. Du har som lønmodtager enten ret til ferie med løn eller også optjener du feriepenge. I det sidste tilfælde udgør det 12,5 % af din løn.

Som lønmodtager med ret til ferie med løn modtager du 1% af din løn i ferietillæg, som typisk udbetales ved ferien start eller efter aftale med din arbejdsgiver.

Du optjener ferie penge fra 1. september frem til 31. august det følgende år. Dine feriepenge følger derfor ikke ferie året, som efter de nye regler løber fra 1. januar til 31. december.

Hvis du skifter job?

Står du i den situation at du siger dit job op og starter på et nyt midt i ferie året, skal du efter de nye regler være opmærksom på, at din arbejdsgiver eller Feriekonto skal udbetale dig din opsparet feriepenge, alt efter hvilken overenskomst din arbejdsplads har. Her er det en god ide at sætte ferie pengene til side til næste ferie, da de ellers vil mangle på feriekontoen.

Du har også ret til at få dine ferie penge udbetalt, hvis du f.eks. stopper helt med at arbejde og går på pension.

Er du på offentlig forsørgelse, kontanthjælp eller dagpenge, kan du ikke få udbetalt dine feriepenge, uden at du samtidig afholder ferie.

Hvordan får jeg mine feriepenge udbetalt?

Du får dine feriepenge udbetalt ved at gå ind på borger.dk og ansøge om dem digitalt. Her har du mulighed for at søge om hele beløbet eller delvis. Husk du kan kun søge om det beløb, der svarer til det antal dage du holder ferie. Du kan vælge at søge før eller efter, du har afholdt ferie. Dine feriepenge vil efter få dage blive udbetalt til din NemKonto.

Har du ikke mulighed for at søge digitalt, kan du i stedet for udfylde en blanket. Måske kan jeres bogholder i firmaet hjælpe dig med det. 

Ferie penge Digitalt

Ved at bruge et digitalt regnskabprogram som Dinero, Billy Eller E-conomics bliver alt dit bogholderi opbevaret i skyen. Det er godt for naturen og spare masser blæk og printerpatroner.

FERIEPENGE

Kontakt os via formularen herunder​