Lønoutsourcing

Hvad betyder det at have Lønoutsourcing?

I både store og mindre virksomheder med ansatte, kræves der administration som håndterer medarbejderdata og lønoutsourcing, ferie m.v. Det betyder kort sagt, at nogen i virksomheden skal håndtere alt det der handler om ansattes løn, sygdom, ferie, hellig – og fridage samt pension. Dertil kommer også opbevarede data om medarbejderens konti, persondata osv.

Til håndtering af sådanne data og overførsel af pengestrømme, har mange virksomheder en medarbejder ansat. Det er dog langt fra altid nødvendigt at få dette arbejdsområde dækket, af en fastansat medarbejder. Funktionen kan også outsources til eksterne virksomheder som har ekspertise i lønadministration.

Hvorfor er lønoutsourcing en god idé?

Hvis ikke løndata administreres, får ansatte medarbejdere ikke udbetalt løn. Det er den grundlæggende årsag til, at det at have ansatte medarbejdere, kræver lønadministration. Næste del er, at registrerede løndata som ikke administreres korrekt, resulterer i, at ansatte ikke får den korrekte løn udbetalt. Det medfører herefter, at virksomheden får ekstra arbejde med at skulle løse fejl og problemer med lønnen. At have nogen til at administrere løndata, er således en nødvendighed, for at drive virksomheden, og også gerne for at drive virksomheden effektivt.

Hvorfor lønoutsourcing til administration af løn?

De fleste medarbejdere bliver glade for at få løn til tiden og den korrekte løn hver måned. Dertil kommer, at du som virksomhedsejer bliver glad for at lønadministrationen fungerer og deles digitalt, uden at du selv skal bruge tid og kræfter på det. Som mindre virksomhed kan det være svært at finde ressourcer til at ansætte en administrativ medarbejder, som kan håndtere medarbejdernes løn. Det kan derfor være en mindre bekostelig løsning, at lønoutsourcing funktionen til et eksternt firma, som os i Godt Regnskab. Når du outsourcer funktionen, sørger vi for at håndtere alle dele af løndata hos dine ansatte. Det frigiver dine ressourcer til brug andre steder i virksomheden, hvor virket er langt mere afhængigt af din ekspertise.

Hænger lønadministration og bogholderi sammen?

I mange virksomheder er bogholderiet og lønadministrationen tæt forbundet. I mindre virksomheder er begge dele i samme kerneområde og som virksomhedsejer, er det ofte noget man selv skal håndtere. Ligesom lønadministration, kan bogføring dog være en omstændig og tidskrævende opgave. Bogholderiet indebærer nemlig både løndata og virksomhedens mange andre data. Alt skal dokumenteres og afstemmes med banken til virksomhedens regnskab. Når du vælger at indgå samarbejde om enten bogholderi eller lønoutsourcing, kan det derfor være en god idé at overveje, om du ikke bør have begge dele med i aftalen.

Lønoutsourcing

Læs om outsourcing af løn

Hvis du leder efter general information og administration af løn, bogføring, eller generelle administrative opgaver.

Tag et kig her på starten.dk her findes relevante artikler om emner der vedrører opstartsfasen af din nye virksomhed.

Kontakt os via formularen herunder​