Hvorfor er bogføring vigtigt

Ekstern bogholder

Uanset hvor stor eller lille en virksomhed er, kræver det en ekstern bogholder til administration af alle økonomiske transaktioner som sker. Både indgående og udgående. Dels skal enhver virksomhed kunne præsentere et økonomisk overblik og regnskab overfor skattemyndighederne. Dels kan virksomheden sjældent generere vækst og overskud, uden at kende den eksakte økonomi, som definerer virksomhedens status og udvikling.

Mange mindre virksomheder vil måske gerne selv håndtere deres bogholderi. Dels for at spare omkostningen til at ansætte en bogholder eller involvere en ekstern bogholder, dels fordi virksomheden måske ikke har mange og komplicerede transaktioner at holde styr på. Det kan dog hurtigt vise sig, at selv helt små virksomheder, gør en god investering, når de vælger at samarbejde med en bogholder, fremfor at håndtere virksomhedens regnskab og bogføring selv.

Hvorfor er en ekstern bogholder en god investering?

Foruden selve behovet for at få et retvisende regnskab, er der flere gode grunde til, at en ekstern bogholder, hurtigt kan blive en god investering. Det gælder både helt små og større virksomheder. Den tid som du som virksomhed bruger på bogholderi, kan ofte bruges bedre og mere effektivt, på opgaver du selv er ekspert i. De timer du betaler en bogholder for, tjener sig hurtigere ind, hvis dine kræfter lægges det rette sted. Hvis du bogfører selv, og der sker fejl, kommer du samtidig til, at betale langt mere for at få rettet disse fejl. Hvis du havde ladet en bogholder håndtere bogføringen fra starten af, kunne den ekstra omkostning være undgået.  

5 gode grunde til at anvende en professionel bogholder

  • Få mere tid til det du er god til og som kræver din ekspertise
  • Få et retvisende regnskab uden fejl og mangler
  • Få digital og effektiv bogføring og gode råd og vejledning
  • Få sikkerhed for, at alle frister og deadlines overholdes
  • Få kompetent og nærværende indblik i din virksomhed
Ekstern Bogholder

Hvad er forskellen på en ekstern bogholder og en freelance bogholder?

Der findes flere udtryk som relaterer sig til, at involvere en bogholder i ens virksomhed. Firmaer som Godt Regnskab benævnes både som et bogholderfirma, som ekstern bogholder og som ekstern økonomistyring. Hvis en ekstern bogholder er soloselvstændig, vil denne ofte benævnes som “freelancer”. Ordet kan lyde lidt som en sporadisk og periodevis bogholder. Ordet dækker dog blot over, at du i stedet for at ansætte en bogholder, involverer et større eller mindre bogholderi firma, til at hjælpe dig med din virksomheds bogholderi og regnskab. Du kan finde meget andet relevant information på starten.dk

Kontakt os via formularen herunder​